گفت‌وگو


گفت‌وگو با شهره صولتی
«انسان و تن را آزاد و محترم می‌دانم»

رامین جعفری: همه انسانیم سیاه، سفید، سرخ، کوتاه، بلند، چاق یا لاغر. تفاوت آن‌چنان نیست، دگرجنسگرا و یا همجنسگرا. درخواست زیادی هم نیست، اما انتظار برابری انتظاری بس طولانی‌ست. گرایش ما بخشی از وجود انکار ناپذیری‌ست که وجود خود ماست، در خیابان، در محل کار، در خانه، و یا در صحنه‌ای مقدس. محلی برای بیان احساس، برای همگام کردن نقش‌های بی‌پرده. با تشکر و تحسین فراوان امروز با شهره صولتی گفت‌وگو می‌کنم.



از مجموعه گفت‌وگوهای ساقی قهرمان با همجنسگرایان ایرانی
باید باور می‌کردم که دختر هستم

از مجموعه گفت‌وگوهای ساقی قهرمان با همجنسگرایان ایرانی: من مریم دیبا در تهران به دنیا آمده و بزرگ شده‌ام. از بچگی‌ متوجه تفاوتم با خواهرهایم بودم. دلخوشی آنها خاله‌بازی بود و لباس دخترانه و آشپزی و عروسک‌بازی، و دلخوشی من فوتبال و دوچرخه‌سواری و بازی‌های پسرانه. هرچه بزرگ‌تر شدم احساس غریبی که داشتم بیش‌تر می‌شد. دوست داشتم پسر می‌بودم و رویای پسر بودن و با دختری ازدواج کردن رویاپردازی ذهن کودکانه‌ام شده بود.



از مجموعه گفت‌وگوهای ساقی قهرمان با همجنسگرایان ایرانی
سئوال‌تون چی بود؟

از مجموعه گفت‌وگوهای ساقی قهرمان با همجنسگرایان ایرانی: «اسم من سحر، بیست‌وهشت‌ساله، متولد و ساکن تهرانم، لزبین هستم. در رشته‌ی گرافیک تحصیل کرده‌ام، اما به طراحی لباس مشغولم. خانواده‌ی من از گرایش جنسی من خبر ندارند، چون ظاهری کاملاً دخترانه دارم؛ خیلی محتاط هستم.به هیچ عنوان خانواده‌ام بویی از گرایش من نبرده‌اند.به من برای ازدواج فشار نیاورده‌اند، هنوز. هر از گاهی مادرم حرف ازدواج را به میان می‌آورد، اما من با اتکا به منطق با او مخالفت می‌کنم.»



گفت‌وگو با یاور خسروشاهی، فعال حقوق همجنس‌گرایان درباره‌ی برگزاری مراسم کریستوفر استریت‌دی در آلمان
«ایرانی‌ها و هموفوبیای فرهنگی»

شکوفه منتظری: کریستوفر استریت‌دی، روزی است که در دفاع از حقوق همجنس‌گرایان، کارناوال‌ها و تظاهرات گوناگونی برگزار می‌شود. در بامداد ۲۸ ژوئن سال ۱۹۶۹ پلیس با یک حمله‌ی خشونت‌بار به کافه‌ای به نام استون‌وال در نیویورک، دست به سرکوب همجنس‌گرایان می‌زند. این اتفاق، اهمیتی بین‌المللی می‌یابد و از آن تاریخ به‌عنوان سرآغاز جنبش آزادی‌خواهانه‌‌ی اقلیت‌های جنسی و جنسیتی به شورش استون وال معروف می‌شود.



گفت‌وگو با شادی امین، فعال جنبش زنان و حقوق همجنسگرایان، درباره‌ی روز جهانی مبارزه با همجنسگراستیزی
همجنسگراستیزی دولتی و فرهنگی

کیارش پارسا عالی‌پور: امروز روز جهانی مبارزه با دگر‌باش ‌ستیزی با هموفوبیا است به همین مناسبت همه ساله در کشورهای مختلف جهان ویژه برنامه‌هایی برگزار می‌شوند تا توجه مردم جهان را به موضوع حقوق شهروندی و انسانی همجنس‌گرایان یا دگرباشان جلب کنند. به همین بهانه به سراغ شادی امین فعال جنبش زنان و حقوق همجنس‌گرایان در آلمان رفتم و با او به گفت‌وگو پرداختم.



گفت‌وگو با کیانا فیروز، فیلمساز، نویسنده، بازیگر و فعال حقوق هم‌جنس‌گرایان
وقتی حتی آغوش‌های ساده‌ی ما هم تفسیر می‌شوند

شکوفه منتظری: کیانا فیروز، دختر جوان ۲۶ ساله‌ای است که در انگلستان زندگی می‌کند، او فعال حقوق همجنس‌گرایان و در عین حال نویسنده، فیلم‌ساز و بازیگر نیز هست. به بهانه‌ی فیلم بن‌بست به سراغ کیانا رفتیم. کیانا در فیلم اخیر رامین گودرزی‌نژاد و مهشاد ترکان در لندن به نام بن‌بست، نقش یک همجنس‌گرای ایرانی را بازی کرده است. این فیلم از زندگی خود کیانا اقتباس شده است.



گفت‌و‌گوی با یک فعال اجتماعی، همجنس‌گرا
«حرکتی که از میان مردم آغاز شود، موثر است»

گفت‌و‌گوی خشایار با یک فعال اجتماعی، همجنس‌گرا: «شما مطمئن نیستید طرفی که می‌خواهید با او باشید، واقعا یک همجنس‌گراست یا خیر. چون بیشتر مردم در طول زندگی برای یک بار هم که شده با یک هم‌جنس ارتباط جنسی برقرار می‌کنند و اگر این فرد آدم مطمئنی نباشد زندگی‌شان واقعا در معرض خطر قرار می‌گیرد. حتما در بین خود ما هم افرادی هستند که اعتماد به آن‌ها خطرآفرین است. اما ما هرگز راضی نمی‌شویم کاری بکنیم که دوستان‌مان شناسایی شوند.»



گفت‌وگو با سایه اسکای، خواننده‌ی رپ هم‌جنس‌گرا، درباره‌ی آهنگ جدیدش
«از انسان‏هایی که دوروبرت هستند ساده نگذر»

لیدا حسینی‌نژاد: «سایه اسکای» دختر جوان هم‏جنس‏گرا و خواننده‏ی رپ این‏ روزها پس از تحمل مشکلات و فشارهای زیادی مجبور به ترک ایران شده و الان در ترکیه به‏سر می‏برد. این خواننده‏ی جوان رپ به تازگی ترانه‏ی جدیدی به نام «حق‏کشی» را اجرا و منتشر کرده است و در آن حرف تازه‏ای می‏زند. سایه این بار از ترانس‏ها و حقوق آن‏ها می‏گوید. این ترانه بهانه‏ای شد تا دوباره به سراغ سایه اسکای بروم و با او گپی بزنم.